click here to view complete video : 

steadyaku47 comment :  YB Norhizam Hassan Baktee for Pengkalan Baru Melaka from the DAP is involved in a discussion/altercation/ argument about the use of a road in a residential area by people who use it to go to a masjid and in doing so, they put the life of the resident of that area, in harms way…so he claims. Please read the comment after you have viewed the complete video and then decide for yourself whether he was being tegas or biadap in putting his point across.  
 
Izwan Sahari
Izwan Sahari near my father’s house … orang taman mntk tutup jalan dlm kawasan taman sebab kereta laju … tepi taman tu ada sungai dan ada juga jalan tepi sungai tu … no doubt jalan tepi sungai tu dah elok … dan jalan masuk taman tu can be considered as Short Cut utk ke masjid dan alternative road to avoid congestion …. I aslo often use that road depan2 rumah taman tuuu … cuma cara YB tu handle that issue … mmg tak patut … tak baik hina org ….
Hussein Abdul Hamid
Hussein Abdul Hamid Izwan Sahariterima kasih bro…setuju cara YB handle case biadap.
Izwan Sahari
Izwan Sahari Indeed penduduk taman tu has a valid concern …. kereta mmg laju dan jalan depan rumah mereka dah jadi ala2 highway …. no doubt membahaya kan mereka …. while the issue is valid … cara cakap YB tu terlalu angkuh … and that is a separate issue …
Jamil Razman
Jamil Razman Izwan SahariKadang2 kita keliru antara angkuh dan tegas
Izwan Sahari
Izwan Sahari Jamil Razmansetuju … pada dia … dia mungkin nak bertegas secara professional …. tapi dia silap …
Azan Jumaat
Azan Jumaat Bole buat bumper kan untuk kawal bangang yang drive laju dalam taman?
Izwan Sahari
Izwan Sahari actually jalan tepi sungai tu pun ada bumper … dalam taman tu pun sah sah ada bumper …. tapi berdasar kan observation saya … org drive laju juga …. rumah ayah saya kat kampung blkg tu aje pun …. org kampung pun drive slow slow … yg laju2 tu semua guna kan jalan tu sebagai by pass … Batu Berendam ke Bukit Beruang ….
Mohd Xuan
Mohd Xuan Bg saya YB tu tegas. Sebab dia nampak mcm pakcik dan makcik tu nak provok dia. Ada setengah org kalau kita cakap lembut dia lg provok. Kalau bertegas mcm ni baru hilang seribu bahasa nak provok
Azan Jumaat
Azan Jumaat Izwan Saharimungkin x cukup bumper atau bumper x cukup tinggi 🤭 Kawasan ruma saya dua kali ada kucing anjing mati kena langgar ntah siapa 🙄  Peringgit Jaya ni ramai lalu sbb short cut nak gi bandar atau nak gi Aeon
Izwan Sahari
Izwan Sahari Izwan Sahari the red spot are the bypass …. Jalan Pulau Nibong is the one yang YB kata dia dah turap 120K .. so called jalan kampung … orang dari Batu Berendam nak ke Bukit Beruang atau sebalik nya … selalu ikut jalan ni sebagai Short Cut … puak2 tahu nak cepat aje lah … bwk keta laju2 …. rumah ayah saya di Lorong Haji Jalil tuuu … Jalan Akasia 4 is the jalan taman yg penduduk taman mntk jadi kan exclusive utk masuk keluar taman perumahan tuu ….
No automatic alt text available.
Izwan Sahari
Izwan Sahari Azan Jumaatsblm ada AEON dan TESCO .. kawasan tu aman aje pun kan …. lepas Melaka Sentral naik … fuuuhhh … busy bettuulll …
Mohd Yusoff Ramli
Mohd Yusoff Ramli Normal words usage…Do u know who i m…SUCKS..
Cheah Sin Kooi
Cheah Sin Kooi Confirm YB Norhizam Hassan Baktee for Pengkalan Baru Melaka from the Dap….tough job taking consideration of people staying in the Taman and folks using the taman road for ease of transportation. Yes, safety of taman folks especially children should be priority number 1 …..the YB could use a little more finesse when addressing the kampong folks……not a nice thing to call others uneducated, dont you think…????
Arokianathen Sinniah
Arokianathen Sinniah Got to be stern. These kampong folks feel the whole world owes them a living …they must change their attitude…
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •