Type to search

POLITICS

Kedai Melayu tiada sijil halal bila nak serbu?

Comment:

Tajuddin:
Tell the stupid religious officers when next he travels overseas carry his own roti and maggi mee as well as his own certified halal paper plates to eat and carry his own halal water to drink and wash his ass. Air planes and western countries don’t have halal certification.

Ezad Musa
sinaran dah 50 tahun dekat kuala pilah memang owner cina,pekerja cina dan tak pernah pun mereka kata makanan halal dan tak pernah pun mereka ajak orang melayu datang makan

Vicky Nesh
Senang je la jgn guna duit yg siapa ckp halal sangat nie sbb duit malaysia nie dipegang oleh smua kaum kalau kedai tu tk da sijil kita tlg mereka utk dapatkan bukan tutup kan rezeki dia org kalau ikutkan agama jgn rosakan kehidupan org tu baru gelar seorg yg beriman jgn siapa yg makan cili dia terasa pedas la

Nuriah Umar
Kalau setakat pekerja bukan Islam, bahan2 pun bukan bahan2 haram….boleh je makan jika itu pilihan masing2….wa Allah hu a’lam

Ahmad Fikri Jalaluddin
Ni betul2 satu tindakn x masuk akal.dh kedai tu mmg x ada halal logo,lantak lh…yg salah muslim yg makan kt situ…dan tak ada dlm akta pun bole halang.diaorng nk mkn benda syubhat,diaorng tanggunglh.pejbat agama bole raid kalu dia tampal sijil halal diragui,atau mcm byk kedai mamak yg gantung ayat2 quraan sedangkn pekerja semua hindu.pej agamo dh tak ado kojo lain ko?byk yg masalah org muslim trgantung kek opis tu.tu settle kn dulu.

Mohamad Hakim Mohamed Khairuddin
New Hollywood kat Ipoh tu lagi la weekend penuh dengan melayu 1 malaysia datang makan 

Wei Qin
Dear admin, I respect ur opinion. But since u’re already there, why not try their roti bakar and half boiled eggs. I can say that their roti bakar is the best, most of the chinese kopitiam can’t even make such goodness. Even if the owner is chinese, tat doesn’t mean pork is served. I like to go Malay stall and eat nasi lemak and malay style roti canai too. Food should unite us, not divide us.

Dio Brando
Nak Tanya kenapa kedai non muslim jadi target? Walhal kedai Tu memang pork free dan tak halal . Adakah pihak Jakim berkuasa dlm meneliti kedai non muslim? Muslim pergi makan Sana pun Salah depa sendiri dan bukan salah owner. Owner sendiri pun tak boleh halang org Muslim makan di kedai mereka

Hadjar Asli
Orang islam masih ramai yg tak peka ttg mencari halal dan baik itu wajib. Jika dah tgk penyedia makanan bukan islam, kedai pun bukan islam punya pun nak makan juga. Semoga Allah beri petunjuk.

Mazenah Ismail
Itu lah Kadang2 pelik juga org kita ni.. Selamba je masuk kedai non Muslim tanpa rasa bersalah.. Tak lah terdetik dlm hati tu tentang halal @haram..pakai belasah shj asal kenyang..

محمد رمضان عبد الرشيد
Ah meng kopitiam best.. Jalan ampang tinggi..

Nasi lomak ado..

Mee kari ado..

Guti canai ado..

Ros Nani
Just nk bertanya la….jenama daging import yg tiada sijil halal dh pun didedahkan kepada umum…tapi kenapa daging tersebut masih byk di jual dikedai n pasaraya….tak dihapuskan ke…maaf saya confius

Komari Hussain
Awak nak makan jaga sendirilah halal haram. Semua nak suruh kerajaan jaga. Kerajaan pun belum tentu halal

Rossoneri Faizal
Ok la tu baru nmpak buat kerja..hmm penat da telan daging 40 tahun x halal tp ada sijill halal..rasa sedap pulak makan roti bakar kedai cina ni sekurangnya dia x tipu kata ada cop halal… 

Audrey WMei
Sbnrnya owner restaurant xslh, slh nya org Islam yg makan situ. Dah terang2 owner kedai non-Muslim, sepatutnya makan je kat restaurant melayu kan. Tpi roti bakar dia ni sedap gile pergh… Order 2set pun bole kawtim…

Tan Yuong Chin
Kedai ini tak pernah claim dia ada sijil halal. Pork free sahaja. Terpulang kepada pilihan pelanggan. Sudah berpuluh-puluh tahun kedai ini beroperasi dengan style ini. Orang Pilah cool je. Apa motifnya?

Ariff Azraai
Kedai Melayu tiada sijil halal bila nak serbu?

 

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags:

You Might also Like

Translate »